Hoeveel liedjes ken jij?

Een pakkend lied kun je meezingen omdat het is blijven hangen. Liefhebbers van oude liedjes gingen vroeger nog wel eens op pad om zoveel mogelijk liedjes die mensen die in hun hoofd hadden te noteren. Vandaag de dag zou dat onbegonnen werk zijn, want de gemiddelde medelander heeft honderden liedjes met bijbehorende tekstflarden in zijn hoofd en kan die vaak zonder veel moeite oplepelen. Muziek en zeker bekende songs en liederen hebben nu eenmaal een speciale plaats in ons leven, en dus in ons geheugen.

Dit is voor de meesten van ons zo vanzelfsprekend dat we weinig stil staan hoe bijzonder het eigenlijk is dat we zoveel liedjes kennen. En hoe muzikaal we eigenlijk zijn, dat we al die melodielijnen, ritmes en teksten met een beetje aanmoediging probleemloos weer zingen. Samen met anderen zulke liedjes zingen, is dan ook of je samen de juweeltjes uit een schatkist tevoorschijn haalt en ze omdoet. Je ziet de schittering en glans in de ogen van de ander, en de ander bij jou.

Grappige inleiding hè, bij een uitnodiging om te komen Zingen met Leo.  Het is maar om te zeggen: Gun het jezelf, zo’n energieke avond waar je weer helemaal verkwikt vandaan komt. Of por een kennis op of een groepje vrienden, en weet dat het altijd gezellig is. En er zijn altijd weer nieuwe liedjes om te (her)ontdekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...